"

Iz literature – primene u lečenju

mlada_trava_i_sok

Delotvorne sastojke iz soka trava – pomagače pri rastu i plodnosti – otkrili su u Americi Dr. Schnaubel i Dr. Koehler u 30-tim godinama prošlog stoljeća, ali slavu pšenične trave proneli su Ann Wigmore i Victor Kulvinskas, koji su izliječili mnoge od teških bolesti. Ceđenjem mladih trava dobili su zeleni sok; bogat izvor vitamina, mineralnih sastojaka, enzima, belančevina i hlorofila.

Sok od pšenične trave veoma je delotvoran pri lečenju raka
Pšenična trava sadrži u sebi neverovatno puno hranjivih materija. Dr. Earp-Thomas je jednom rekao da je„ 15 funti pšenične trave istovetno 350 funti mrkve, zelene salate, celera itd.“ Pšenična trava sadrži ne manje od 13 vitamina i svih 20 esencijalnih amino kiselina. Hlorofil, koji se u njoj nalazi, pak ima dokazana svojstva protiv raka. Istaknuti istražitelj pšenične trave Dr. Arthur Thelma je dodao, da istraživanja pokazuju kako konzumiranje pšenične trave detoksikuje krv i jača imunitet. Hlorofil igra ključnu ulogu u detoksikaciji jetre, a time se čisti i krv. Pšenična trava se velikim delom sastoji od hlorofila, otprilike od 70%. Molekularna struktura hlorofila vrlo je slična hemoglobinu, molekulu koji transportuje kiseonik u ljudskoj krvi. O hlorofilu je dokazno da pomaže pri ubrzavanju proizvodnje hemoglobina, pa tako organizam dolazi do više kiseonika u krvi. Klorofil osigurava zaštitu prema uzročnicima raka, pojačava ćelije. „Journal Mutation Research“ je uporedio delovanje hlorofila protiv raka sa beta karotenom, vitaminima C, E i A te je ustanovio da je delotvorniji antimutagen od bilo kojeg navedenog sastojka. Hlorofil poseduje i antibakterijska svojstva i umanjuje rast i razvoj nezdravih bakterija u organizmu.

Dr. Benjamin Gruskin 1940. godine objavio je u naučnom časopisu „The American Journal of Surgery“ članak u kojem je preporučio upotrebu hlorofila i kod dezinfekcije. Dr. Gruskin je pokazao brojna područja primene za kliničke ciljeve, podrazumevajući i „ folikularnu upalu krajnika, za iscijeljivanje rana, za ubrzavanje presađivanja kože, za izlečenje hronične upale sinusa, hroničnu upalu unutrašnjeg uha i infekcije. Hlorofil umanjuje pojavljivanje proširenih vena i leči čireve nogu, rane na debelom crevu (hemoroidi), i upalu grlića materice, vaginalne infekcije te umanjuje i temperaturu prouzrokovanu tifusom.“

Nadalje, kako kremu od pšenične trave, tako i od hlorofila, uspešno su koristili za lečenje kožnih problema, kao što su čirevi na koži, impetigo i ekcemi. Pšenična trava se može smatrati „super hranom“. Prednosti pšenične trave i hlorofila još uvek nisu izražene u potpunom obimu, a naučni radovi stalno iznova dolaze do novih korisnih otkrića.

http://www.cancertutor.com/Cancer/Wheatgrass.html

________________________________________

Ann Wigmore; Pšenična trava pri lečenju raka

Kako deluje:

Ako gledamo na kiseonik kao na metak koji ubija ćelije raka, onda bismo trebali gledati na pšeničnu travu kao na eksploziju sačmarice u lečenju raka. Pšenična trava sadrži hlorofil koji ima gotovo istu molekularnu strukturu kao hemoglobin. Hlorofil povećava proizvodnju hemoglobina, što znači da više kiseonika dolazi do ćelija obolelih od raka. U pšeničnoj travi nalaze se selen i laetril koji su antikancerogeni. Hlorofil i selen isto tako pomažu pri izgradnji imunog sistema. Nadalje, pšenična trava je jedna od najvažnijih alkalnih namirnica poznatih čovečanstvu. Popis se nastavlja.

Pšenična trava sadrži: najmanje 13 vitamina ( nekoliko su antioksidansi), uključujući i B12, mnoge minerale i elemente u tragovima, uključujući i selen i svih 20 aminokiselina. Pšenična trava takođe sadrži hormon apscinske kiseline (naziva se još i dormin), SOD antioksindans enzim superoksidismutaz i više od 30 drugim enzima, antioksidans enzim citokrom oksidaz, laetril i celi niz drugih hranjivih materija.

Godine 1938, veliki naučnik i istraživač na području raka; Paul Gerhardt otkrio je pravi uzrok raka; degeneracija ćelija rezultat je uništavanja određenog respiratornog enzima citokrom oksidaza. Drugim rečima, rak u ćelijama uzrokovan je povećanjem eksploatacije kiseonika ili disanja ćelija.

Je li moguće da je hlorofil najbolji deo pšenične trave? U studiji objavljenoj u časopisu „Mutation Research“ o antitumorskom učinku hlorofila, beta-karotena, te vitamina A, C i E, hlorofil je dokazano najefikasniji antimutagen od navedenih.“

Pretpostavljam da je dostupnost kiseonika u hlorofilu glavni razlog zašto je pšenična trava izvrsna u lečenju protiv raka.

„I hlorofil (i u soku od pšenične trave) i hemoglobin (u crvenim krvnim zrncima) imaju istu molekularnu strukturu. Jedina razlika jest da je glavni element u hlorofilu magnezijum, a u hemoglobinu gvožđe. Hlorofil ima sposobnost da razbije otrovni ugljen -dioksid i oslobodi kiseonik. “

Jedno od ključnih pitanja o pšeničnoj travi je koliko dugo treba čekati nakon što se pšenična trava pokosi a prije nego se konzumira? Većina ljudi dele mišljenje sa Ann Wigmore da je najbolje konzumirati pšeničnu travu odmah nakon košnje i ceđenja. Međutim, hormon apscisinske kiseline (ABA) je do 40 puta više moćnija četiri sata poslije, nego u vreme košnje. Dakle, pitanje se svodi na: koliko je važan ABA za lečenje raka u poređenju sa drugim antitumorskim materijama u pšeničnoj travi? Pre smrti Ann Wibmore, dr. Virginia Livingston-Wheeler je imala kliniku za lečenje ljudi oboljelih od raka. Njena vakcina zasnivala se na apscisinskoj kiselini. To navodi u svojoj knjizi.

Apscisinska kiselina je dodatak koji se ne može naći u trgovinama zdrave hrane. U svom istraživanju dr Livingston-Wheeler je utvrdila da apscisinska kiselina neutralizijedejstvo korionskog gonadotropina, hormona koji štiti fetus od odbacivanja, a smatra to svojim glavnim doprinosom u lečenju raka. Livingston-Wheeler je otkrila kako ćelije raka (ili mikrobi povezani s njima) mogu proizvesti dejstvo vrlo slično korionskom gonadotropinu. Apscisinska kiselina je bliski rođak vitamina A. U svojoj knjizi, The Conquest of Cancer (Osvajanje raka); Livingston-Wheeler opisuje kako se apscisinske kiseline mogu stvoriti.

Šta ćete učiniti, konzumirati pšeničnu travu odmah ili nakon četiri sata nakon košnje? Možete i jedno i drugo. Razlog zbog kojeg je ulazim u ovo tehničko pitanje jeste taj što u nekim slučajevima sok od pšenične trave ne deluje kako bi se očekivalo. Razlog tome može biti da čovek pije puno vode iz slavine sa puno hlora ili da je apscisinska kiselina važnija iz nekog drugog razloga. Ne znam kako to najbolje objasniti osim da konzumiranjem soka od pšenične trave odmah nakon košnje i četiri sata kasnije, dobivate najbolje što Vam sok može ponuditi.

„Dijeta sa pšeničnom travom [Ann Wigmore] isključuje sve vrste mesa, mlečne proizvode i kuhane hrane te naglašava „žive“ namirnice poput nekuvanih klica, sirovog povrća i voća te orašastih plodova i semenki. Ova dijeta razvijena je u Bostonu gradu Ann Wigmore koja je osnovala Hippocrates Health Institute koji je kasnije preimenovan u Ann Wigmore Institute (AWI).“

Argumenti zaefikasnost ovog tretmana.

Nezavisni Cancer Research Foundation, Inc studirao je metode efikasnosti ovog lečenja.Kao deo svojih istraživanja osmislili su način na koji će ovaj tretman biti dva do pet puta moćniji u lečenju raka.To je metoda tretiranja soka od pšenične trave s ultra ljubičastim svetlom pre konuzumiranja.

Teorija se temelji na eksperimentima koje su napravili pre mnogo decenija koristeći pri tome ljudsku krv.

Vratimo se nakratko u u četrdesete i pedesete godine 20 veka, kada su se oboljeli od raka liječili tako da je njihova krv, nakon što je bila izvađena, tretirana s ultraljubičastim svetlom, a zatim je ona vraćena u organizam pacijenta. Krv (zapravo hemoglobin) se „prisetila“ ultra ljubičaste frekvencije (hemoglobin, nakon što je izložen frekvencijama, vibrira i dalje) i nakon što se krv vrati u telo.Nezavisni Cancer Research Foundation, Inc smatra da se sok od pšenične trave može koristiti umesto ekstrahiranja krvi, jer molekuli hemoglobina i molekuli hlorofila imaju neke, vrlo ključne sličnosti.